S tabo bi rada podelila nekaj osebnega – kaj je čuječnost zame in kako mi pomaga v vsakdanjem življenju. V teh negotovih časih zaradi koronavirusa je čuječnost še posebej aktualna, saj ti bo lahko pomagala v trenutkih, ko boš primoran/a biti sam/a. Povedala ti bom tudi, kje se čuječnosti lahko naučiš, da ta zapis ne bo le “teorija”.

NAJ NAJPREJ OPIŠEM, KAJ JE ČUJEČNOST ZAME

Ko si vzamem čas zase, nastane tišina, praznina in s tem začutim nek prostor. Ta praznina mi je bila leta nazaj strašljiva, ker sem najprej opazila le težave. Čim prej sem ji hotela ubežati in se zato želela zamotiti z drugimi stvarmi. Potem pa sem spoznala, da je vseeno treba odpreti ta prostor, kajti prav tam se skrivajo tudi največji zakladi – le pozornost sem jim morala nameniti. Šele ko sem stvarem dala ta prostor, da samo so – jih nisem obsojala – sem jih našla in zares začutila. Kako pa veš, kje so ti zakladi? Kompas potrebuješ, vsaj za začetek. In eden od teh kompasov je čuječnost.

Čuječnost meni pomaga, da se soočim s praznino in jo namesto s težavami napolnim z lepimV trenutku tukaj in sedaj, le opazujem čustva, težave, in svojo pozornost preusmerim na lepe stvari. Praznino napolnim z radostjo, močjo, življenjem in s tem ugotovim tudi, kako rešiti določeno težavo, ki jo čutim kot breme. Cilj mi je, da se na misli ne odzivam čustveno, ampak jih samo sprejmem, takšne kot so. Končni rezultat vsega pa je, da življenje doživljam v vsej polnosti in se učim v tem uživati.

KJE LAHKO POSKUSIŠ IN SE NAUČIŠ, KAJ JE ČUJEČNOST?

Kot del INTINITI ekipe se udeležujem tudi INTINITI čuječnost doživetij, kjer je vsaka izkušnja enkratna. Ne glede na to, da sem bila ne enakem doživetju že večkrat, je to vedno popolnoma drugačno, saj ga obiščejo vedno drugačni ljudje in ustvarijo vedno drugačno vzdušje. Na doživetjih sem se ob stiku s čuječnostjo, z avtohtonimi elementi in z ostalimi gosti naučila že veliko stvari o sebi in o življenju, ki mi pomagajo pri reševanju vsakodnevenih težav. Zaveš se svojega telesamisliobčutkovljudi in okolice. Eden izmed končnih rezultatov doživetja, ki je tudi meni zelo všeč, je globok MIR. Popolna umiritev misli, ki ti pomaga, da se zaveš, kaj ti je v življenju najbolj pomembno.

Upam, da si v opisu “Kaj je čuječnost zame?” našel/našla iskane informacije. Če želiš prakso čuječnosti poskusiti tudi ti ali pa si jo želiš le nadaljevati in poglobiti, si vabljen/a, da nam pišeš za povprašveanje. Svetovali ti bomo glede izbire. Na INTINITI kanalih IGFBIN, kjer nam lahko slediš, bomo objavljali vse informacije o prihajajočih doživetjih in dogodkih.

Če čuječnost že poznaš, lahko z nami podeliš svojo verzijo opisa “Kaj je čuječnost zame?” prek naših kanalov IGFBIN. Zelo bomo veseli tvojega opisa.

Hvala za branje pa en briški pozdrav,

Katja