Politika zasebnosti podjetja INTINITI, Urška Merljak s.p. 

Ta politika zasebnosti zagotavlja varovanje osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679) ter ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljalec zbira od vas v povezavi: 

– s poslovnimi priložnostmi in sodelovanjem, 

– s strokovnimi vsebinami, 

– z dogodki in novicami, 

– s podporo koncepta INTINITI 

– z oddajo vprašanja prek spletnega obrazca. 

Upravljavec zbirke osebnih podatkov 

INTINITI, Urška Merljak s.p., Tržaška cesta 287, Ljubljana, 1000 Ljubljana 

Vrste osebnih podatkov, ki jih obdelujemo: 

  • ime in priimek osebe, 
  • naslov osebe, 
  • ime organizacije, 
  • naslov organizacije, 
  • telefon, 
  • e-poštni naslov, 
  • IP naslov, 
  • datum in ura obiska spletne strani oz. objave; 

Namen obdelave osebnih podatkov 

Podjetje INTINITI, Urška Merljak s.p. bo zbrane podatke o strankah uporabljalo za naslednje namene: 

  • za vodenje evidenc o strankah, 
  • za vodenje evidenc obiska objav na spletni strani, 
  • za realizacijo, naročilo storitev, prijavo na izobraževanja oz. dostavo izdelkov, za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na storitve in izdelke, ki jih podjetje ponuja, 
  • za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja, 
  • za obveščanje o dogodkih, 
  • za pošiljanje e-novic, 
  • za objavo podpornikov koncepta ITINITI, 
  • za komentarje strank podane prek spletnega obrazca; 

Soglasje in odjava od sporočil

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi preko spletne strani www.intiniti.si obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za interne statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih. 

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani www.intiniti.si v okviru kontaktnega obrazca kliknete »pošlji«. 

Od prejemanja sporočil se lahko stranka iz. obiskovalec kadarkoli odjavi tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@intiniti.si z naslovom “Odjava”. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo podjetje INTINITI, Urška Merljak s.p. prenehalo pošiljati vsebine, od katerih se oseba odjavi. 

Če ste kot obiskovalec strani izpolnili obrazec “Prijavi se kot podpornik”, bo vaša organizacija (ali ime v primeru fizične osebe) prikazana na seznamu podpornikov na podstrani podpornikov oz. referenc. V kolikor želite, da se organizacijo ali ime odstrani s seznama, nam prosim sporočite na info@intiniti.si, z naslovom “Odjava – podporniki”. 

Podjetje obdeluje osebne podatke na podlagi osebne privolitve posameznika, na podlagi sklenjene pogodbe ali na podlagi zakona. 

Posredovanje podatkov tretjim osebam 

Podjetje INTINITI, Urška Merljak s.p. ne bo zbranih podatkov posredovalo tretjim osebam razen v primeru naročila izdelkov, ki jih je potrebno poslati po pošti. V tem primeru bodo podatki zajemali le tiste, kateri so nujni za dostavo blaga (številka naročila, ime in priimek, kontaktna številka in naslov za dostavo). 

Obdobje hrambe osebnih podatkov 

Obiskovalec spletne strani oz. uporabnik je seznanjen in soglaša, da podjetje INTINITI, Urška Merljak s.p. hrani njegove podatke, ki jih je posredoval ob prijavi preko spletnega obrazca na spletni strani www.intiniti.si ves čas dokler je aktivni uporabnik in še eno leto po prenehanju tega statusa oz. do preklica prijave s strani uporabnika. 

Ostale podatke podjetje hrani toliko časa dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom. 

Pravice posameznika: 

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave ima uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice: 

  1. Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. 

  1. Pravica dostopa do osebnih podatkov 

Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij. 

  1. Pravica do popravka osebnih podatkov 

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave; 

  1. Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«) 

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo. 

  1. Pravica do omejitve obdelave 

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov: 

  • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov, 
  • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe, 
  • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov; 
  1. Pravica do prenosljivosti podatkov 

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. 

  1. Pravica do ugovora obdelavi 

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje). 

  1. Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu 

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov. Pritožbo

lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si). 

Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, INTINITI, Urška Merljak s.p., Tržaška cesta 287, Ljubljana, 1000 Ljubljana kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko info@intiniti.si. 

Spremembe Politike zasebnosti 

Politika zasebnosti velja za obiskovalca spletne strani, ko prvič obišče spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani obiskovalec potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami. 

Omejitev odgovornosti 

Podjetje INTINITI, Urška Merljak s.p. ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je slednji ponudniku pri prijavi prek spletnega obrazca, pri povpraševanju ali pri nakupu storitev ali izdelkov posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke. 

Dodatna pojasnila in kontakt 

Vsa vprašanja, dileme ali pripombe glede naše politike zasebnosti nam lahko sporočite preko kontaktnega obrazca ali prek e-pošte: info@intiniti.si 

Datum zadnje spremembe: december 2021