Učinki čuječega plesno-gibalnega izražanja pri INTINITI Čuječem Plesu – Plesnih Pogovorih (plesna terapija)

Vadba ČUJEČNOSTI, v dialogu med glasbo in gibom, nas podpira pri tem, da SPREJEMAMO življenje takšno, kot se odvija v posameznem trenutku, ki je v stalnem spreminjanju, vnovič drugačen ter RADOVEDNO OPAZUJEMO vse to kar zbodi v nas, kot na primer:
– mehak OBČUTEK v prsnem košu, dvig rok v nebo, strasten in prizemljen ples s tlemi,
– ČUSTVA sreče, žalosti, hrepenenja, jeze, vesela,
– MISLI ob potovanju skozi prostor, čas in ton

TO nas popelje onkraj presojanja ali je dogodek, pogovor, vreme, odnos… dober ali slab, pozitiven ali negativen… preprosto JE.

In ko se naučimo IGRATI s tem kar JE, je občutenje življenja zanimiva IGRA, skozi katero ZAVESTNO podajamo žogo, enkrat hitro, drugič počasi, nežno ali udarno, sunkovito ali z vetrom, ognjevito ali po kapljicah… postanemo AVTONOMNI KREATORJI SVOJEGA življenja.. in posledično se kopamo v radosti, polnosti, živosti miru, sočutju in ljubezni.

IGRAJMO SE!

PLESNA TERAPIJA se izvaja s pomočjo preverjenih orodij, ki pletejo povezave na poti med UMOM in SRCEM. Oba prispevata, da plujemo v zastavljene CILJE udeležbe na srečanjih.

TELO NE LAŽE in ima vedno pravi odgovor, če se mu posvetimo in mu prisluhnemo. Usmerjeno delo s čuječim plesno gibalnim izražanjem krepi ODRASLO EGO STANJE in AVTENTIČEN KONTAKT s sabo in drugimi v odnosih. Omogoča rešitev tudi čustvenih blokad, ki so se zgodile v zgodnjih fazah življenja, trenutnih življenjskih izzivov in razbremenitev vsakodnevnih stresnih situacij. Spoznavamo lastne procese čustvovanja, mišljenja, telesne govorice, vedenja, vzorcev in navad,… in se povezujemo s svojim NARAVNIM POTENCIALOM, kar prispeva h kakovostnejšemu osebnemu življenju in uspehih v karieri.

Varen prostor, podpora iz skupine in čuječe opazovanje trenutka, nam omogoča UVID, ki nas popelje bliže k SEBI. In bliže drugi OSEBI, če nam je ogledalo ODNOS, v katerem se nahajamo.
Skupaj iščemo najprimernejši način za ISKRENO delitev svojega notranjega sveta z BESEDO, POGOVOROM.

Pomagamo OBČUTITI živost življenja, ne le tako, da se ponovno učimo ČUTITI, kdo smo, temveč tudi RAZUMETI. Na takšen način se lahko učimo sami od sebe in iz svoje LASTNE MODROSTI.