Ste že kdaj čuječe okušali vino v 300 let stari kamniti kleti?

Poudarek je na čuječe.

V četrtek, 20. 1. 2022 smo se družili na Poslovnem doživetju Intiniti Wine Bliss v Dvornem baru v centru Ljubljane.

Skozi inovativen “INTINITI” pristop smo odstirali pomen človeške izkušnje in »human to human« poslovnih odnosov ter spoznavali pomen H.E.A.R.T. (slov. : SRCE) kratic v poslovnem svetu.

Spoznavali smo celoten cikel trte, kmeta, kletarja in vinarja ter naravnih elementov. Med spoznavanjem zgodb, tradicije in dela družine Erzetič, v pristnem ambientu zgodovinske kleti Dvornega bara, smo korakali po elementih procesa pridelave najkakovostnejših vin od zemlje do kleti. Istočasno smo posamezni sklop – prostor, trta, grozdje, vinograd, trgatev, martinovanje, vino – doživljali tudi izkustveno.

S prakso čuječnosti smo prehajali v večjo prisotnost trenutka, v vedno večji stik s posameznimi čutili ter v vedno bolj avtentični občutek sebe. S čuječim okušanjem vina smo doživeli Človeka polno vino Amfora Cabernet Sauvignon in okus, ki se je gradil celo leto pod marljivimi rokami in skrbnim srcem vinarja Andreja Erzetiča.

Na doživetju smo se sprehajali med teoretično predstavitvijo 5 mehanizmov čuječnostiopazovanje, sprejemanje, samoregulacija, pozitivna distrakcija, sočutje – izkustvenimi vajami ter reflektirali posamezno ter verbalizirali v skupini.

Dotikali smo se….

5ih človekovih dimenzij in inteligenctelesno, čustveno, kognitivno, komunikacijsko / socialno / odnosno, duhovno / zavestno / srčno

3eh centrov ego struktureum, čustva, telo

5ih čutilvid, sluh, dotik, vonj, okus.

Ob postavitvi vseh teh v ravnovesje z integracijo, ki traja še po dogodku, se nedvomno zgodijo pomembni uvidi za vsakega udeleženca in tako zaželeni »Bliss«.

IZJAVA GOSTA

»Izkušnja je bila super. Več takšnih dogodkov bi potrebovali, ker nas v tem hitrem tempu življenja malo ustavijo, da pogledamo vase.« ~ Gregor Verbajs

Več FOTO spominov se nahaja tukaj.

***

Za obisk poslovnega ali osebnega doživetja po Intiniti konceptu nam pišite na info@intiniti.si.