Koncept Intiniti doživetij je prejemnik srebrnega priznanja najboljšim inovatorjem Severno Primorske gospodarske zbornice za leto 2021 za produktno-družbeno inovacijo:

»Koncept povezovanja znanosti, umetnosti in narave v osebna in poslovna doživetja na turistični destinaciji ob vključevanju naravne in kulturne dediščine lokalne skupnosti s pristopom čuječnosti.«

Čuječa doživetja po konceptu Intiniti povezujejo lokalne pridelovalce, ponudnike storitev in centre znanosti v inovativna, butična doživetja na turistični destinaciji. Gostu tako nudijo spoznavanje lokalne naravne in kulturne dediščine ter enogastronomije ob praksi čuječnosti. Obenem se spoznajo s psihoedukacijskimi vajami, ki s povezovanjem telesa, čustev in uma pripomorejo k bolj zavestnemu in kakovostnemu načinu življenja ter k soočanju z vsakdanjimi izzivi. Doživetja gosta popeljejo v spoznavanje samega sebe na privlačen, oseben in empatičen način.

V centru pozornosti je človek.

Celostni pristop doživetij po konceptu Intiniti goste spodbuja k osebni rasti, razvoju novih kompetenc, krepitvi vsaj 5 inteligenc in vzpostavitvi ravnovesja, kar se kaže v dvigu zavedanja in vitalne energije ter krepi stik z lepoto življenja.

Koncept čuječih doživetij Intiniti gradi panogo turizma »Osebni in poslovni turizem z učinkom na osebno rast in razvoj zaposlenih ob zavedanju pomena lokalne identitete ter naravne in kulturne dediščine«.

Avtorica inovacije Urška Merljak si s konceptom Intiniti prizadeva za strokovno, sistemsko in pravno regulacijo področja duševnega zdravja, osebne rasti in razvoja zaposlenih na splošno ter na inovativen način skozi doživetja, tako na lokalni, regionalni in nacionalni ravni.

Prijavitelj inovacije: Društvo za kakovost življenja Krlina – spodbujanje naravnega človekovega potenciala in praksa čuječnosti.

Za obisk doživetja Intiniti, osebno ali poslovno, nam pišite na info@intiniti.si ali pošljite svoje povpraševanje v spodnjem obrazcu.

Več informacij o vseh nagrajencih in fotografije iz podelitve na spletni strani GZS SPGZ.