ONLINE PODPORNA SKUPINA ZA ČUJEČ NAČIN ŽIVLJENJA

Intiniti podporna skupina predstavlja varen prostor, kjer lahko v zaupni in mali skupini podelimo svojo trenutna notranja stanja in pridobimo pozitivne vire s prakso čuječnosti ter razvijamo čustveno, socialno in telesno inteligenco.

Skupina je izrazito IZKUSTVENA in namenjena:

– spoznavanju 5 mehanizmov čuječnosti in ključnih konceptov iz psihoterapevtske znanosti

praksi čuječnosti in vzpostavljanju personaliziranega čuječega načina življenju (poslovno in / ali osebno)

– iskanju stika s svojimi prirojenim potencialom in pozitivnimi viri

– spodbujanju motivacije in kreativnosti pri oblikovanju in doseganju vaših konkretiziranih ciljev

– iskanju načinov za izražanje in zadovoljevanje odnosnih potreb

samo-regulaciji težjih notranjih stanj in soočanju z vašimi osebnimi izzivi

– skupinski podpori

Na vsakemu srečanju je poleg vzpostavljanja varnega prostora in krajše psihoedukacije ter normalizacijo in validacijo trenutnih notranjih stanj, poskrbljeno za izkustveno doživljanje tudi z vključitvijo različnih vaj,  meditacij in gibanja za sprostitev obremenilne energije.

Uvodni del pričnemo s  pogovorom in preverjanjem potreb udeležencev. Nadaljujemo s prakso čuječnosti, ki nas podpre v želeni smeri. Zaključimo z namero po določitvi aktivnosti za bolj čuječ način življenja tudi med srečanji, opcijsko tudi s (aktivo ali pasivno) skupinsko podporo.

Med srečanji skupino podpira tudi delo na skupnemu online dokumentu in gradivo o čuječnosti.

KOMU je skupina namenjena?

– tistim, ki želijo osebne rasti in večjega stika s sabo in svojim naravnim potencialom z metodo čuječnosti,

– za posameznike, ki si želijo boljšega prepoznavanja potreb ter čustveno in mentalno trdnost,

– za zaposlene in podjetnike, ki jim stres povzroča stisko pri delu in zmanjšuje zmožnost za optimalni odziv glede na dano situacijo ter si želijo večjo delovno učinkovitost, z urjenjem v samoregulaciji in samo-motivaciji,

– za pare in druge, ki se soočajo s težavami v medosebnih odnosih, si želijo odnos in komunikacijo okrepiti ter postaviti na višjo raven učinkovitosti, s spoznavanjem koristi sprejemanja in sočutja.

TERMINI, TRAJANJE in CENA

Popdorna skupina se oblikuje kot odprta ali kot zaprta skupina. Skupine so majhne od 3 do maksimalno 12 udeležencev.

Srečujemo se redno, kontinuirano od septembra do junija, 1x tedensko ali na 14 dni, po 1 uro in 30 min.

Informacije o aktualnih skupinah in ceni (od 23 eur do 45 eur za eno srečanje; brezplačno za tiste, ki ste v finančni stiski) prejmete osebno na podlagi povpraševanja in uvodnega (brezplačnega) pogovora o najprimernejšem načinu dela za vas. Posamezne skupine se oblikujejo na podlagi izkazanih potreb posameznikov.

IZJAVE UDELEŽENCEV

“Vesel sem, da sem del skupine, ki misli dobro in me osvobaja.”

Maruša: »V podporno skupino za čuječ način življenja sem se vključila iz radovednosti in želje po vpeljavi čuječnosti v svoj vsakdan. Urška je odlično strokovno podkovana, obenem pa pozorno skrbi, da se udeleženci počutimo sprejeti, ne glede na to, s čim prihajamo. Na srečanjih poklepetamo, spoznavamo mehanizme čuječnosti, vsakič pa naredimo tudi nekaj vaj, s katerimi se osredotočimo na tukaj in zdaj. Skupina mi pomaga, da na drugačen način razumem samo sebe in različne življenjske okoliščine. Učim se opazovanja, sprejemanja in lahkotnosti. Najlepše je, ko podelimo svoje izkušnje in pristope, ki so za nas koristni, ter se medsebojno spodbujamo.”

»Celotno življenje je drugačno, ko smo čuječi. Hvala Urška, da si nas spomnila, kakšno je čuteče uživanje…«

Jana: “Sodelovanje v skupini me vsak teden napolni z novim znanjem o zavedanju in sprejemanju okolice in sebe. Čuječnost spreminja moje odnose in ravnanja. Bolj sem všeč sama sebi in svet okoli mene postaja lepši. Všeč mi je, da v skupini izmenjujemo občutke in misli. Različni smo in ta različnost nas bogati. V mnenjih drugih članov velikokrat prepoznam sebe. Voditeljica nas odlično usmerja po poti novih odkritij!”