INTINITI in NIKAYA dogodek ponuja bogat program, razvejan v dvodevno doživetje

na Turistični kmetiji Klinec, Medana (Brda).

S prepletanjem področij medgeneracijskega druženja, glasbe, plesa in kreativne umetnosti, oplemeniten z enogastronomijo, ki jo ponujajo Brda bodo udeleženci na različne načine doživeli pomembno vrednost kulturnega izročila in ustne predaje modrosti, obudili stare navade in spoznali običaje naših prednikov.

S prejemanjem starih modrosti, kulturnim glasbenim udejstvovanjem ter sprostitvijo preko plesa in čuječim okušanjem vina, bodo udeleženci preživljali kvalitetni prosti čas s poudarkom na osebni in kulturni rasti.

Powered by “Nazaj k svojim koreninam – tukaj in sedaj” INTINITI Doživetja.

 

PROGRAM:

15.11.2019: DAN KREATIVNOSTI 

Ponujen bo zabaven in pester program, preko katerega bodo otroci v medgeneracijskem druženju spoznavali modrosti življenja, navade in običaje naših prednikov. Preko ustvarjalnih, kuharskih in plesnih delavnic, bomo prebujali različne čute ter se na zabaven in sproščen način učili o pomembnih življenjskih temah.

 

KUHARSKA DELAVNICA (16:00-17:15):

Kuhanje starih briških jedi, kjer bodo otroci spoznali stare briške recepte. Tekom kuharske delavnice se bomo pogovarjali z Briškimi Ženami o modrostih naših prednikov. Za zabavo in smeh pa bo sledila igra ”slepo okušanje hrane”.

 

PLESNA DELAVNICA – INTINITI ČUJEČI PLES z URŠKO MERLJAK (17:15-17:45):

Udeleženci bodo vodeni skozi sklop različnih individualnih in skupinskih čuječnostnih vaj ter plesa, z usmerjanjem pozornosti na različne dele telesa.

 

NARAVNA USTVARJALNA DELAVNICA z NIKO KLINEC (17:45-19:00):

Izdelali bomo čopiče iz naravnih surovin (palice, iglice, listi rastlin, itd.) ter nato z njimi ter z materiali iz narave ustvarjali kreativne slike. Ob ustvarjanju se bomo posvetili pomembnim življenjskim temam ter jih skupaj medgeneracijsko raziskovali tekom ustvarjalne delavnice.

 

DAN KREATIVNOSTI JE ŠE POSEBEJ PRIMEREN ZA:

široko razvejano družinsko deblo (otroci, starši, none, nonoti, strici, tete, sestrične, bratranci..), ki naj s seboj pripeljejo druge člane njihove vaške skupnosti ali kraja, ki si želijo druženja.

S tem bomo spodbudili slogan “Mar nam je za Skupnost!”.

 

 

Dodaten program za odrasle 15.11.2019 v vinski kleti Klinec:

WINEFULNESS – Življenja polno vino (19:15 – 20:00)

Vodeni gib in spontano plesno rajanje nas bo odprlo za čuječe okušanje vina Klinec. Doživeli bomo Človeka polno Vino ter okus, ki se je gradil celo leto pod marljivimi rokami in skrbnim srcem vinarja.

Potrebne ločene prijave!

Število mest: 10

 

 

16.11.2019: VEČER MODROSTI

PROJEKCIJA FILMA “Šuolni iz Trsta”, režija Gregor Božič (19:00-19:10):

Starka iz Benečije se spominja dogodka iz svoje mladosti. V obujenem trenutku elegance, ki je mlademu dekletu razsvetlil težki povojni vsakdan, se odseva usoda skupnosti s slovensko-italijanske meje.

 

POGOVORI O STARIH MODROSTIH (19:15-21:00):

Častna gostja Darinka Sirk in druge modre starejše ženske, bodo predale zgodbe o kulturi plesov, ki so se pred leti izvajali v Brdih. Moder moški (katerega ime razkrijemo kmalu) pa bo dodal o starih navadah in šegah na področju odnosov, ki so se spletli na vaških zabavah. Delili bodo modrosti moško-ženskih razmerij, ki so se večkrat ustvarili s pomočjo plesa in so pomembni za našo naravno kulturo dediščino.

 

KONCERT LADO JAKŠA “Zvok Zemlje” (21:00-22:00):

Multivizija in izjemen glasbeni koncert v izvedbi priznanega slovenskega glasbenika, svobodnega umetnika, skladatelja in umetniškega fotografa.

 

DRUŽENJE ob GLASBI, KOZARCU BRIŠKEGA VINA ter PRIGRIZKIH (22:00-24:00):

Proste pogovore, delitve utrinkov in misli ter občutenj ob izkušanju različnih življenjskih modrosti večera, bomo popeljali naprej v prosti družabni ples

 

Večer modrosti bo moderirala: ga. Megi Rožič.

 

VSTOP PROST!

Obvezne so PREDHODNE PRIJAVE na info@intiniti.si

zaradi omejenega števila mest.

 

FACEBOOK event

 

ORGANIZATOR:
Društvo Krlina
KUD Opoka

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.